Osvojene tri nagrade na međunarodnom sajmu preduzeća za vježbu u Bugarskoj

on 30 april 2018.

U organizaciji Ministarstva obrazovanja Bugarske, bugarskog Servis centra preduzeća za vježbu i Međunarodne organizacije EUROPEN, u Plovdivu je, 26-27. aprila 2018. godine, održan XXI Međunarodni sajam virtuelnih preduzeća za vježbu. Svoje usluge i proizvode na sajmu su predstavila preduzeća za vježbu iz: JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole - Bar, JU Srednje mješovite škole "Mladost" - Tivat, JU SEŠ „Mirko Vešović“ - Podgorica i preduzetnički klubovi iz JU Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“ - Danilovgrad i JU Gimnazija „Slobodan Škerovič“ - Podgorica. Na sajmu se predstavilo 121 preduzeće za vježbu iz šest zemalja.

Preduzetnički klub „Monteštrik“ iz JU Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, osvojio je dvije nagrade, i to za „Najaktivnije učešće na sajmu“ koju je dodijelio bugarski Servis centar i „Najkreativnije predstavljanje proizvoda na francuskom jeziku“ koju je dodijelila francuska organizacija „Francophonia“.

Preduzeće za vježbu „Božanske kapi “ iz Podgorice i preduzetnički klub iz JU Gimnazije „Slobodan Škerovič“ – iz Podgorice, predstavili su se na sajmu na zajedničkom štandu i osvojili su nagradu za „Najbolju prezentaciju na francuskom jeziku“, koju je dodijelila francuska organizacija „Francophonia“.

Učešće predstavnika iz Crne Gore organizovano je uz podršku Servis centra preduzeća za vježbu Crne Gore. Osim učenika i nastavnika koji vode preduzeća, u crnogorskoj delegaciji su bili Srđan Obradović i Sandra Brkanović, koordinatori crnogorskog Servis centra PZV-a.

U isto vrijeme, u Plovdivu je održan godišnji sastanak zemalja članica EUROPEN mreže, koju čine 54 zemlje svih kontinenata. Crna Gora je primljena u članstvo EUROPEn-a, januara 2018.godine, nakon 14 godina mentorstva od strane austrijske organizacije KulturKontakt. Povodom prijema Crne Gore, za predstavnike crnogorskog Servis centra, održanoje nekoliko bilateralnih sastanaka na kojima su dogovoreni dalji koraci u radu.

<<< nazad


Ko je Online

Ko je na mreži: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

logo min prosvetelogo centarlogo kultur kontaktlogo adc