Održan IV Nacionalni sajam preduzeća za vježbu Crne Gore

on 06 maj 2016.

U organizaciji Centra za stručno obrazovanje odnosno Servis centra preduzeća za vježbu, Ministarstva prosvjete i uz podršku austrijske organizacije KulturKontakt 05.maja,2016.godine, u prostorijama Gimnazije "Slobodan Škerović" u Podgorici, održan je IV Nacionalni sajam učeničkih preduzeća za vježbu i preduzetničkih klubova iz Crne Gore.

Na sajmu se predstavilo 34 učenička preduzeća za vježbu i šest preduzetničkih klubova iz 25 srednjih stručnih škola i gimnazija iz: Podgorice, Herceg Novog, Kotora, Budve, Bara, Pljevalja, Berana, Bijelog Polja, Kolašina, Danilovgrada, Plava, Cetinja i Nikšića. Na sajmu je učestvovalo oko 350 učenika, koji su predstavili svoja preduzeća odnosno klubove i proizvode i usluge koje proizvode odnosno pružaju.

U okviru sajma organizovano je i Takmičenje za najbolji biznis plan na kojem su učestvovali učenici iz šest srednjih stručnih škola i to: Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Mojkovca, Bara i Podgorice.

Sajam je bio takmičarskog karaktera a Preduzeća za vježbu i Preduzetnički klubovi su se takmičili u četiri kategorije i to za najbolji štand, najbolji tim, najbolji reklamni materijal, kao i za sveukupno predstavljanje na sajmu.

Na takmičenju za najbolji biznis plan, I mjesto, je osvojio tim učenika iz JU SMŠ "Vuksan Đukić " iz Mojkovca, sa biznis idejom "Proizvodnja esencije odnosno lijeka od sremuše"; II mjesto, tim učenika iz JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara, sa biznis idejom "Proizvodnja gastro suvenira" i III mjesto, učenici iz JU Srednje mješovite škole iz Andrijevice, sa biznis idejom "Proizvodnja, prerada i sušenje kupina".

Na sajmu preduzeća za vježbu i preduzetničkih klubova, ostvareni su sljedeći rezultati po kategorijama:

Najbolji štand - I mjesto, Preduzetnički klub "G-Design" iz JU Srednje građevinsko-geodetske škole "ing.Marko Radević" iz Podgorice; II mjesto, PZV "Honey bee" iz JU SEŠ "Mirko Vešović" iz Podgorice; III mjesto, PZV "Watt energy" iz JU SEŠ "Mirko Vešović" iz Podgorice.

Najbolji tim - I mjesto, PZV "Domaćin" iz JU SMŠ "Braća Selić" iz Kolašina; II mjesto, Preduzetnički klub "Service&art" iz JU Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić" iz Podgorice i III mjesto, PZV "Honey bee" iz JU SEŠ "Mirko Vešović" iz Podgorice.

Najbolji reklamni materijal i promocija na sajmu - I mjesto, Preduzetnički klub "G-Design" iz JU Srednje građevinsko-geodetske škole "ing.Marko Radević" iz Podgorice; II mjesto, Preduzetnički klub "Monteštrik" iz JU Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada i III mjesto, Preduzetnički klub "E+" iz JU Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" iz Podgorice.

Sveukupno predstavljanje na sajmu - I mjesto, PZV "Domaćin" iz JU SMŠ "Braća Selić" iz Kolašina; II mjesto, Preduzetnički klub "G-Design" iz JU Srednje građevinsko-geodetske škole "ing.Marko Radević" iz Podgorice i                 III mjesto, Preduzetnički klub "E+" iz JU Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" iz Podgorice.

 

Servis centar preduzeća za vježbu se zahvaljuje svim učenicima i nastavnicima koji su učestvovali na sajmu i posebno učenicima iz JU SEŠ " Mirko Vešović" iz Podgorice, Valentini Mitrović, Jeleni Kavarić i Danilu Ćetkoviću, koji su pružili veliku pomoć u realizaciji ovog sajma.

 

<<< nazad


Ko je Online

Ko je na mreži: 104 gostiju i nema prijavljenih članova

logo min prosvetelogo centarlogo kultur kontaktlogo adc