Članci

Svečana proslava povodom prve decenije rada Servis centra preduzeća za vježbu

U prostorijama Centra za stručno obrazovanje, 08. 06. 2015. godine, organizovana je svečana proslava povodom 10 godina rada Servis centra preduzeća za vježbu. Servis centar je osnovan u junu 2005.godine u okviru Centra za stručno obrazovanje, sa ciljem da pruži podršku radu školskih virtuelnih preduzeća za vježbu. Ideja o osnivanju Servis centra potekla je od projekta ECO NET, koji je u Crnoj Gori realizovala austrijska organizacija KulturKontakt u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje i Ministarstvom prosvjete.

Za ovih 10 godina svog postojanja, Servis centar je, zahvaljujući nastavnicima i učenicima koji su pohađali ovaj vid nastave, realizovao brojne aktivnosti koje su doprinijele razvoju preduzetništva i preduzetničkog učenja u Crnoj Gori.

Na svečanoj proslavi prisustvovali su nastavnici i direktori srednjih stručnih i mješovitih škola u kojima se realizuje model nastave Preduzeće za vježbu. Prisutnima se obratio direktor Centra za stručno obrazovanje, gospodin Duško Rajković, koji je istakao značaj postojanja Servis centra i zahvalio se svim nastavnicima i direktorima na saradnji u proteklih 10 godina. Ostvareni su brojni rezultati u razvoju i promociji preduzetničkog učenja i inovativne nastavne metode Preduzeće za vježbu, po čemu je Crna Gora postala prepoznata u regionu i šire.

Koordinatori Servis centra, Srđan Obradović i Sandra Brkanović, zahvalili su se nastavnicima i direktorima na uspješnoj saradnji u posljednjih 10 godina i istakli da su svi zajedno ostavili veliki trag u promociji i razvoju preduzetničkog učenja u srednjem stručnom obrazovanju. Obradović je istakao da je saradnja doprinijela da koordinatori Servis centra u nastavnicima i direktorima škola steknu ne samo saradnike i kolege, već i velike prijatelje. Za sve ove godine organizovani su brojni seminari, nacionalni sajmovi, učešće na međunarodnim sajmovima, uz veliku podršku svih aktera. Servis centar je ostvario međunarodnu saradnju sa Servis centrima u okruženju, a sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Crnoj Gori, ima potpisan sporazum o saradnji. Svim školama koje realizuju preduzeća za vježbu dodijeljena su priznanja, a nastavnicama JU Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ iz Podgorice, Jeleni Đikanović i Ani Đurović, koje su osvojile najviše nagrada na takmičenjima u prethodnih deset godina, dodijeljene su specijalne plakete za doprinos u promociji preduzetničkog učenja i rezultate koje su ostvarile u prethodnom periodu.

<<< nazad


Ko je Online

Ko je na mreži: 106 gostiju i nema prijavljenih članova

Broj posjeta: 39365

logo min prosvetelogo centarlogo kultur kontaktlogo adc