Članci

Održano Prvo nacionalno takmičenje za najbolji biznis plan

U organizaciji Centra za stručno obrazovanje, Ekonomskog fakulteta iz Podgorice i Ministarstva prosvjete i pod pokroviteljstvom Projekta MNE/011 i Mikrokreditne finansijske institucije „Alter Modus“, 5. aprila 2014. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, organizovano je Prvo nacionalno takmičenje za najbolji biznis plan za učenike i studente.

Takmičenje je bila prilika da učenici i studenti pokažu svoja znanja i vještine iz oblasti preduzetništva, koje su stekli u toku u školske godine i da predstave svoju biznis ideju i biznis plan do koga su došli zajedničkim radom u timu.

Na takmičenju se predstavilo 10 timova učenika iz srednjih stručnih škola iz Bara, Podgorice, Tivta, Nikšića, Bijelog Polja, Žabljaka, Kolašina, Andrijevice i šest (6) timova studenata Ekonomskog fakulteta iz Podgorice.

Timove je ocjenjivao višečlani žiri sastavljen od predstavnika: Ministarstva prosvjete, Ekonomskog fakulteta, Investiciono razvojnog fonda, Mikrokreditne finansijske organizacije „Alter Modus“ i Biznis inkubatora iz Podgorice.

Takmičari su se takmičili u četiri (4) kategorije:

Najbolji biznis plan (u kojoj su nagrađena tri najbolja biznis plana);

Najinovativnija biznis ideja;

Najbolja prezentacija;

Realno najizvodljivija biznis ideja.

U kategoriji najboljeg biznis plana nagrađeni su sljedeći timovi:

- prvo mjesto je osvojio tim studenata sa Ekonomskog fakulteta, sa planom Kompostiranje - reciklaža kuhinjskog i zelenog otpada, koji je nagrađen sa novčanom nagradom od 400.00 eura;

- drugo mjesto, je osvojio tim učenika Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara za biznis plan Proizvodnja lopti od prirodnog i sintetičkog kaučuka i reciklirane gume, koji je nagrađen sa novčanom nagradom od 300.00 eura i

- treće mjesto, je osvojio tim studenata sa Ekonomskog fakulteta, čiji plan se odnosi na izradu mobilne aplikacije" ČekajMe ", koji je nagrađen sa novčanom nagradom od 200.00 eura.

U kategoriji najbolje prezentacije biznis plana, novčanu nagradu od 150.00 eura osvojio je tim učenika Srednje ekonomske škole "Mirko Vešović" iz Podgorice, sa biznis idejom Proizvodnja satova i nakita.

U kategoriji najinovativnije biznis ideje, novčanu nagradu od 150.00 eura osvojio je tim učenika Srednje mješovite škole "Mladost" iz Tivta, sa biznis idejom Aparat za proizvodnju struje iz morske vode, dok u kategoriji realno najizvodljivije biznis ideje, nagradu od 150.00 eura je osvojio tim učenika Srednje mješovite škole "Braća Selić" iz Kolašina, sa biznis idejom Zemljoradnička zadruga.

Nagrade za najbolja tri biznis plana je bezbjedio Projekat MNE/011 (Lux Development), a za preostale tri nagrade Mikrokreditna finansijska institucija „Alter Modus“.   

<<< nazad


Ko je Online

Ko je na mreži: 6 gostiju i nema prijavljenih članova

Broj posjeta: 38891

logo min prosvetelogo centarlogo kultur kontaktlogo adc