Članci

Ljetnji kamp u Njemačkoj

Organizacija Svetionik  u saradnji sa njemačkom organizacijom Campus 15, organizuje tronedeljnji ljetnji kamp  od 04. do 23. avgusta u Konigswinteru u blizini grada Bonn u Njemačkoj.

Poziv za ljetnji kamp važi za sve srednjoškolace uzrasta od 15 do 17 godina. Apliciranje je moguće do 31.marta, a selekcioni rezultati će biti objavljeni oko 25.aprila. Aplikaciju i detalje o kampu se nalaze u prilogu.(Više detalja na www.campus15.org)

Svim učesnicima će biti pokriveni svi troškovi (putni troškovi, tri obroka (doručak, ručak i večera), smještaj i osiguranje tokom 3 nedelje) osim participacije u iznosu od 40 eura za učesnike iz Crne Gore.

Više detalja o projektu:

Projekat će okupiti  36 srednjoškolaca, uzrasta od 15. do 17.godina,  koji se govore engleski jezik, a dolaze iz Crne Gore, Hrvatske, BIH, Srbije, Poljske i Njemačke. Ovo je 11. kamp koji se organizuje, a koji svake druge godine doživljava tzv. reunion u zemljama partnera. Sledeće godine je planirano da se  reunion održi u Crnoj Gori. Ovaj projekat je finansiran od strane Evropske unije kroz program Mladi u akciji (Youth in Action).

Cilj ovog projekta je da se srednjškolci upoznaju sa drugim kulturama i vršnjacima iz pomenutih zemalja, razmjena ideja, promocija aktivnog građanstva, ljudskih prava i anti-diskriminacija, aktivizma mladih u Evropi, EU i slično. Oni će imati priliku da se upoznaju sa pregršt aktivnosti na otvorenom poput raftinga, climbinga, različitih sportskih aktivnosti, kreativnih radionica poput teatra, muzičkih, likovnih i drugih radionica, ali i priliku da rade na medija projektima, velikom broj diskusija na pomenute teme. Sve ovo uticaće na njih, kao osobe koje su fazi odrastanja, u cilju njihovog aktivizma, otvorenosti i voljnosti za diskusiju na važna pitanja koja se neposredno tiču njih.

S obzirom da se radi o maloljetnjim osobama, svaka grupa iz navedenih zemalja će imati svoje timere koji će se starati o njima, a koji će tokom kampa, zajedno sa ekspertima, biti zaduženi za realizaciju predviđenih aktivnosti ljetnjeg kampa. 

Nakon pripremnog sastanka u aprilu mjesecu, biće objavljen spisak učesnika 11. ljetnjeg kampa, nakon čega će se obaviti sastanak sa odabranim srednjoškolcima i njihovim roditeljima u cilju što boljeg upoznavanja samog projekta i dodatnog informisanja, ali i susret sa prethodnim učesnicima u cilju razmjene iskustava.

<<< nazad


Ko je Online

Ko je na mreži: 44 gostiju i nema prijavljenih članova

Broj posjeta: 38891

logo min prosvetelogo centarlogo kultur kontaktlogo adc