Članci

Održan III Nacionalni sajam PZV-a

DSC03706U organizaciji Centra za stručno obrazovanje, Ministarstva prosvjete i Gimnazija iz Kotora, 22.03.2014., u prostorijama JU Gimnazija u Kotoru, organizovan III Nacionalni sajam školskih preduzeća za vježbu.

Na ovogodišnjem sajmu, svoje proizvode i usluge predstavilo je 60 preduzeća za vježbu iz 12 srednjih stručnih škola: iz Kotora, Bara, Ulcinja, Budve, Herceg Novog, Tivta, Pljevalja, Nikšića, Berana, Bijelog Polja, Kolašina, Podgorice i osnovne škole „Veljko Drobnjaković” iz Risna. Na sajmu je učestvovalo oko 400 učenika, pa po brojnosti, ova manifestacija predstavlja jednu od najvećih do sada organizovanih u Crnoj Gori.

Učesnicima sajma, obratili su se: direktor JU Gimnazija iz Kotora gospodin Božo Perović, direktor Centra za stručno obrazovanje gospodin Duško Rajković, a svečano ga je otvorila direktorica direktorata za srednje opšte i stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih, gospođa Nataša Gazivoda. Sajmu su prisustvovale uvažene i ugledne ličnosti: predstavnici ministarstva prosvjete, opštine DSC03730Kotor, Centra stručno obrazovanje, direktori i nastavnici škola, a u programu svečanog otvaranja su učestvovali učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ iz Kotora.

Sajam predstavlja jednu od značajnih manifestacija u srednjem stručnom obrazovanju kada je u pitanju razvoj i promocija preduzetničkog učenja, a organizatori su bili: Srđan Obradović i Sandra Brkanović, koordinatori Servis centra preduzeća za vježbu i savjetnici u Centru za stručno obrazovanje.

<<< nazad


Ko je Online

Ko je na mreži: 85 gostiju i nema prijavljenih članova

Broj posjeta: 38891

logo min prosvetelogo centarlogo kultur kontaktlogo adc